Omdat we graag ons fokprogramma willen uitbreiden en wij het ras op een serieuze manier voort willen zetten, zijn we soms op zoek naar een lief en zorgzaam gastgezin die graag een pup in hun gezin willen opnemen. Op die manier krijgt elke hond de aandacht die hij/zij verdient en kunnen wij nog meer mensen blij maken met een Australian Cobberdog.

Net zoals bij een “gewone” pup komt de pup na 8-10 weken bij jullie thuis wonen. Pas na een jaar zal het reutje/teefje uitgebreide gezondheidstesten ondergaan en wordt door ons bekeken of hij/zij inderdaad opgenomen wordt in ons fokprogramma. 

Afgekeurd voor de fok wil namelijk niet zeggen ongezond! Een fokhond moet namelijk perfect zijn en op (bijna) alle fronten een 9 of een 10 scoren. Een rapportcijfer 8 zal niet voldoende zijn naar onze fokmaatstaven, maar is natuurlijk sowieso een prachtige, lieve gezinshond. 

Indien we besluiten hem/haar wel voor de fok te willen gebruiken, mits u aan onze voorwaarden voldaan heeft. (wij verwachten o.a. dat u met de pup op cursus bent geweest, dat er goed voor hem/haar gezorgd wordt en dat de pup af en toe bij ons op visite komt)
Nadat een teefje maximaal 3 nestjes heeft gehad  wordt zij, zonder verdere betaling, eigendom van het gastgezin.

Voor het reutje betekend het dat hij af en toe naar ons toe komt voor een dekking, een reutje zal ook op wat latere leeftijd eigendom worden van het gastgezin.

De normale kosten, zoals voer, evt. belasting, goede dierenartszorg, trimster etc., zijn voor het gastgezin net als of het uw eigen hond is. Als er kosten gemaakt worden met betrekking tot de fok, zoals onderzoeken en de dekking, dan zijn deze uiteraard voor ons.

We willen wel graag contact houden met het reutje/teefje. zij moet zich natuurlijk ook bij ons thuis voelen als ze puppy’s krijgt. In die periode (ca. 9 weken) woont ze immers bij ons.  In deze tijd bent u uiteraard van harte welkom om moeder met pups te bezoeken. Het is daarom belangrijk dat u in de buurt van Alphen aan den Rijn  (max. 15 kilometer) woont, zodat we regelmatig contact met elkaar en met de hond kunnen hebben. Voor het reutje geld natuurlijk ook dat we graag contact willen houden, hij gaat af en toe mee met ons voor onderzoeken en als er een dekking is. Ook dan is het belangrijk dat hij vertrouwd is met ons.

Uiteraard komt er net iets meer bij kijken dan wanneer u een “gewone” pup aanschaft. Indien je meer informatie wenst over het gastgezin, kun je via het contactformulier of  over e mail een afspraak maken om met elkaar kennis te maken, zodat we meer inhoudelijk de afspraken over en weer uit kunnen leggen.

Stuur ons dan even een mailtje : info@novuminitium.eu

Wij zijn nog op zoek voor een gastgezin voor dit schatje